Biber Salçası Yapımı
Salça... Evet belki söylemesi de kullanması da kolay geliyor, hoş geliyor kulağa... Çoğu yemeği yapmakta kullandığımız ana madde belki de salça... Peki kaç kişi salça'yı evinde yapıyor? Siz de markette satılan içine ne konulduğu bilinmeyen salçalardan mı alıp yiyorsunuz? İmkanınız varsa evinizde doğal yollardan yapmayı deneyin bence. Devir sağlıklı kalma devri... Ve salça yapmayı bilmeyenler için salça yapımını yerinde gördük, öğrendik. Salça ama Adana usulü Biber Salçası... Haydi hep birlikte nasıl yapıldığını görelim...İlk Olarak pazarlara gidip ne kadar istiyorsanız kırmızı biber alacaksınız...
Sonra Kırmızı biberleri temizleyeceksiniz. İsterseniz sadece yeşil yerlerini alırsınız, isterseniz çekirdekleri de çıkarırsınız bu size kalmış tabi ki... Sonuçta sadece temizleme konusu farklı diğer işlemler aynıymış...
Temizlendikten sonra çekilmesi için bir şeyin üzerinde ya da kovalarda bekletirsiniz. Resimdeki temizlenmiş biberlerdir.
Temizlenmiş biberleri makine içine atıyorlar Biber bir güzel çekilip sıvı hale geliyor. Daha Sonra bunları leğenlere koyup tuzlarını atıyorlar. Tuz miktarı ise 200 kilo bibere yaklaşık 10 kilo tuz koyuyorlarmış...
Sonra tuzu atılmış salça olmaya hazır sıvıları karıştırıyorlar.
YanıtlaSilAdana Web Tasarım
Mental Aritmetik
Adana Web Tasarım